OVER

Claire van Dun FOTOGRAFIE

claire van dun Fotografie

Over

Mijn naam is Claire van Dun; een minimalistische (fine art) zeegezicht- en landschapsfotograaf uit Nederland met een passie voor het strand, de zee en de duinen.

Trefwoorden die mijn beelden omschrijven: rust, ruimte, stilte, eenvoud, sereniteit, subtiele beweging en zachte kleurtonen.

Hoofdthema in mijn foto’s: Visuele stilte;
Het vastleggen van de hoorbare stilte in beelden.
Met als uitnodiging om een moment stil te zijn en te vertragen.

Ik maak vaak gebruik van lange belichtingstijden bij het fotograferen van mijn afbeeldingen en soms gebruik ik ICM (opzettelijke camerabeweging).

Over Mij

Het liefst met de voetjes in het zand of in de zee. Uren… dagen kan ik doorbrengen in de stilte van een weids ‘leeg’ landschap. Vol verwondering over de kleine nuances die iedere seconde weer anders zijn. Verrast door de subtiele veranderingen in kleur en de invloed van de wind, het licht en het getij op het beeld dat zich vormt op dat ene specifieke moment.

Passie voor fotografie, een grote liefde voor de natuur, de zee, het strand en de duinen en een hang naar rust, ruimte en eenvoud verenigen zich in mijn minimalistische, fine art foto’s.

Fotografie ervaar ik als een soort meditatie; afstemmen op de omgeving, volledig aanwezig zijn, voelen, stilte, harmonie, vertragen, bergen geduld, nog meer wachten en kijken voorbij de ‘ruis’ van alledag.

In mijn beelden probeer ik de volheid van de leegte te vangen in al zijn eenvoud en de stilte visueel hoorbaar te maken. 

Mijn foto’s als een uitnodiging om een moment te verstillen en te vertragen. Om niet alleen te kijken, maar bovenal de rust, ruimte en eenvoud te ervaren, temidden van de drukke, volle wereld waarin we leven.

Enjoy. 🤍

Werk aan de Muur, Art Heroes & Picfee

Prints

Interesse in een foto print bij jou aan de muur, in je woonkamer, slaapkamer, kantoor, wachtkamer, praktijkruimte of bijvoorbeeld in je tuin?

Prints van mijn foto’s zijn verkrijgbaar via de websites Werk aan de Muur, Art Heroes en PicFee. In de shop op deze website vind je bij iedere foto de directe link naar hun website.

Werk aan de muur, Art Heroes en PicFee bieden Fine-Art kwaliteit prints in de maat en op het materiaal van jouw keuze. Daarnaast verzorgen ze het gehele orderproces; van bestelling tot verzending.

Afmetingen en materialen:
Print afmetingen: van 20cm tot wandvullend behang.
Afdrukken van foto’s zijn verkrijgbaar op verschillende materialen en afwerkingen: o.a. canvas (binnen of buiten), HD Metal (staal), aluminium dibond, print op (akoestisch) doek, acrylglas, fotoprints, posters, Xpozer of een wandvullend behang.

© Copyright 2023 Claire van Dun. All rights reserved.